Els projectes es presenten a la jornada final, celebrada a Casa Seat

El dimecres, 14 de juliol, s’han lliurat els premis de la cinquena edició de l’Innobus, el programa d’Innobaix i l’AMB que acosta els joves universitaris a la innovació i a les empreses de la metròpolis de Barcelona. La jornada s’ha celebrat a Casa Seat, un espai innovador inaugurat fa pocs mesos a Barcelona. Ha estat el moment culminant de tot un mes de feina, en que els equips han treballat per donar resposta als reptes que els han plantejat les empreses participants.

Anna Hernàndez, directora de l’Agència Desenvolupament Econòmic de l’AMB ha destacat el valor d’aquest programa perquè és la demostració que entitats públiques i empreses poden treballar conjuntament, i ha donat les gràcies a les empreses participants per creure en el talent jove: “Les innovacions grans i disruptives passen de tant el tant i el que hem de valorar és la innovació del dia a dia, la que permet buscar petites coses que millorin, que ajudin i que siguin útils a les persones, perquè les empreses les formen persones.” 

Natàlia Mir, directora general d’Innobaix, ha posat de manifest que les empreses i el talent són l’objectiu fonamental de l’entitat, perquè són imprescindibles per fer créixer el territori i fer que els joves no hagin de marxar fora. També ha assegurat que la ruta no s’acaba aquí: “la idea és que les empreses puguin fer un seguiment de cada proposta presentada i des d’Innobaix us poguem seguir acompanyant”

El jurat, format per representants d’empreses i entitats del territori, ha valorat la les solucions presentades per tots els equips, ben estructurades i amb esperit realment innovador. Elisabet Jordà, de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha destacat que “tant els reptes proposats com les solucions han estat molt encertats. Veig que les empreses tenen molt clars els seus reptes de futur i això és important. I els joves han demostrat que tenim talent i el talent és la base del creixement social d’un territori.”

El projecte Innobus 

La ruta de l’Innobus va començar el passat 1 de juny. 32 joves amb estudis universitaris de diferents disciplines s’han format en àmbits com la innovació, l’emprenedoria i la gestió empresarial. A més, han fet visites inspiradores i han assistit a xerrades d’empresaris i empresàries d’èxit.  

Però el veritable objectiu era conèixer els reptes que havien de solucionar i per això l’Innobus també els ha portat a les seus de les 8 empreses que han participat a aquesta edició: Aigües de Barcelona, Unilever, Nhood, Mesoestetic, Lipotrue, Schneider, Desigual i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’única institució pública que ha participat a aquesta convocatòria.  

L’edició 2021 ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa AvantGrup, que ha cedit l’autobús, i Talent Factory, que ha gestionat la ruta. És la cinquena edició de l’Innobus, que va néixer l’any 2016 per acostar el talent emprenedor a l’ecosistema empresarial del territori metropolità. Des d’aleshores hi han participat 42 empreses i 153 joves i n’han sorgit 62 projectes.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *